onsdag 19 december 2012

En Tävling.

Här kan man vinna en mycket snygg vas! Kolla in den.
Bilden är från bloggen där man kan tävla.

1 kommentar:

heidi sa...

vasen är jättefin!

tack för kommentaren på min blogg!

Första gången jag stickade med 2 färger samtidigt så blev det INTE bra. jag försökte lite grann till och från i flera år, men misslyckades varje gång. Sedan bestämde jag mig för att sticka ett par vantar. Första vanten blev en katastrof. Sedan stickade jag en halv vante till - och tro mig - det blev inte heller bra.

Sedan började jag tänka på hur jag höll garnet, och insåg att om jag höll det på samma sätt i varsin hand - då kanske det skulle funka? det tog några varv, men sedan blev det bra! resten av vanten blev precis som den skulle!

Jo, jag fick sticka om vantarna, men det var det väl värt! Så ja, det kan ta lite tid att lära sig. Jag tror att det handlar om att hitta ett sätt att hålla i båda garnerna som gör att det känns lätt. kolla på youtube där finns det massa filmer om hur man håller garnet, och det finns många olika sätt. För mig handlar det om att hålla garnerna på samma sätt i varsin hand, men det finns så många andra sätt. Så för dig handlar det om att hitta ditt sätt!

och fördelen med att sticka med 2 färger (som med allt stickat) är att när man blockar ut det när stickningen är klar så blir det slätt och fint. när man stickar det så kan det se bubbligt och ojämnt ut, men när man är klar, blötlägger plagget och spänner ut det - det är som ett mirakel - det blir slätt och fint:)