torsdag 24 juli 2014

Skuleskogens nationalpark.

Åkte över Höga kustenbron.För att komma till Skuleskogens nationalpark. Åkte fina mindre kustvägen dit och struntade i E4. Den tog vi hem igen.

 Vi bestämde oss för att gå till Slåttdalsskrevan. 3,5 km är ju inga problem tänkte vi. Det började bra med spångar.

Efter en bit såg det ut så här.
 
Och så här. Värmen på ca 30 grader gjorde det inte enklare. När vi kommit halvvägs var jag riktigt trött. Men vi fortsatte.

Och fint är det.

Äntligen framme ville jag ha matsäck och lite skugga och vind som fläktade. Det hittade vi på berget bredvid skrevan. Mycket vacker utsikt fick vi på köpet.

Till och med Milla kände av värmen och terrängen. Och hon blir nästan aldrig trött!

Efter pausen gick vi ner i skrevan. Imponerande vad naturen kan göra.Vi tog samma väg tillbaka. Vågade helt enkelt inte chansa på någon annan.

Ja, det var väldigt svettigt.

"Hemma" igen rusade vi ner till Judesjön och njöt av ett bad som var ännu skönare än igår.

Vi har ätit här på kvällen både igår och idag. Mycket god och vällagad mat gjord av en thailändska som gärna hade öppnat restaurang om hon varit yngre, sa hon. Igår bjöd hon på älggryta och idag en thailändsk rätt med kyckling. Efter maten fick vi matkoma båda två och har bara suttit och hängt. Jag med en stickning i händerna. Men det blir nog att krypa under täcket snart. Kommer att sova som ett litet barn. Undrar om jag har träningsvärk imorgon?

1 kommentar:

Heidi sa...

Vilken pärla ni har hittat! jag har aldrig hört talas om Skuleskogens nationalpark innan, men nu har jag lagt den på minnet:)

att gå på promenad i skogen i 30 graders värme låter tufft, så badet efter måste ha varit helt ljuvligt:)

att dessutom kunna njuta av god mat, det låter som pricken över i:et:)