torsdag 18 december 2014

Grythyttan


Typiskt nog så snöade det lagom till vi skulle ut och åka. Nu visade sig vägarna vara helt ok så det gick bra. Och det blir så fint även om det bara är lite snö.

Ja, och så åkte vi till Grythyttan för att fira 25-årig bröllopsdag. Vi är båda två dåliga på att komma ihåg sådana här dagar och har missat den flera gånger så vi tyckte att det var bra att slå på stort när det var jämnt. Vi fick bo i Undantagsstugan i ett rum som heter Chauffören. Rummet var jättefint men jag glömde fota där.

Eftermiddagsfika stod framdukat när vi kom, med så många sorters kakor att jag inte orkade räkna dem. Och underhållning med pianospel och sång.

Vi gick en sväng i byn för att rasta Milla som också var med. 

Så började vi kvällen med vinprovning. Louis Moreau från Chablis  presenterade sig och sin vingård och sina viner. Alla viner vi fick smaka var mycket goda. Vinet odlas utan kemikalier och druvorna plockas för hand. 

Och så åt vi en fem-rätters middag med de viner från vingården vi nyss lärt oss lite om. Allt var mycket gott. Vi fick pilgrimsmusslor, kalvfile, torskrygg, närproducerad ost och en god efterrätt.

Efter en god natts sömn åt vi en mycket god frukost med alldeles för mycket att välja på. Lyxigt. Och så ville vi se Grythyttan i dagsljus och rasta hunden innan vi skulle åka hem igen.
Så började det lagom snöa lite medan vi var ute och gick och det fortsatte ett tag när vi började hemresan.

Milla var glad att ha fått vara med oss på hotell men ännu gladare när vi var hemma igen.

 Att ligga på ett fårskinn på en stol nära oss är bra.

Igår kom några snöflingor igen men det är ju så blött på marken att de smälter direkt. Jag vill ha ett litet snötäcke nu!

Nu behövde inte PO vara i Stockholm över natten så vi bestämde att fira lite hemma också. Vi förlovade oss den 18: e december 1982 och gifte oss den 16:e december 1989 så att fira mittemellan de dagarna passade bra. En hemlagad fest. Mandelpotatisskivor i ugn, hjortfilé, champinjonsås på färska svampar och lite tillbehör, tunna skivor zucchini bakade i ugn, sparris, körsbärstomater och grönkålschips. Kan tala om att det var mums ihop med det egenimporterade vinet från Napa valley.
Nu får vi ta det lite lugnt med festandet till det är dags för julfirande! Eller......det kanske dyker upp fler anledningar att fira. Vem vet. 

1 kommentar:

Heidi sa...

Grattis!! 25 år är en långt tid, men ni verkar ha klarat åren bra:)

Så mysigt det ser ut att vara i Grythyttan:)