torsdag 14 maj 2015

Långt mellan inläggen ibland.....


....för när det är vardag händer ju inte alltid så mycket som är kul att visa här, men det är ju gudomligt vackert ute nu. Och idag hörde jag göken.

Jag har sytt några kepsar till Lill-❤️. Det verkar funka bra. De heter Oxford Cap och mönstret finns att köpa på nätet. Lätta att sy med mycket bra instruktioner. Jag blev inspirerad av Clara.


Köpte mig en lupp för 20:- på Biltema för att testa ihop med mobilkameran. Och det gick ju rätt bra. Det gick att vara lite mera närgången med den.Vännernas lamm växer och är så söta.

Och så åkte vi till Island. Ute och reste igen alltså. Vi ville hälsa på yngsta barnet som pluggar en termin i Reykjavik, och så har äldsta barnet fyllt 30 och då fick hon resan dit i present av familjen. Två flugor i en smäll alltså. Två och en halv dag på Island och så mycket att se! Det går inte riktigt ihop. Men vi hann göra mycket tack vare studenten som rekat en del. På flygplanet hade de fejkat norrsken i taket. Fint.

Första dagen kommer här och resten en annan dag. Vi började med att rida islandshäst. En kort tur fick räcka. Vi fick ändå ömma bakar och träningsvärk på konstiga ställen. Laxnes horse farm kan rekommenderas. Trevliga människor och hästar.

Nöjd Rakel med mysig häst som jag glömt namnet på. Det isländska ordet för "sparkling".

Hela familjen!

Efter ridturen gick vi till en varm flod för att se om det gick att bada där. Platsen heter Reykjadalur.

Det rök och pyste och bubblade på flera ställen på vägen dit.


Och vattnet var VÄLDIGT SKÖNT. Vi gissade på över 35 grader varmt. Vi låg i en bra stund. Men attans så kallt det var att kliva upp. Det här blev nog den häftigaste upplevelsen den här helgen.

Vägen till varma floden var ca 3 km mest uppför, men klart värt besväret.


Hallgrimskyrkan är också fin.

2 kommentarer:

Heidi sa...

vilka fina bilder från resan:) ni ser ut att ha haft det härligt där:)

Lotta sa...

Wow, vilken underbar familjebild!!! Det är inte så ofta som alla kan samlas nu för tiden. Jag vill också åka till Island. Vi får träffas snart så ni kan dela mer er av alla fina tips! Kram Lotta