torsdag 30 juni 2016

Årets stora mc-resa

Det började illa med att jag knappt en vecka innan avresa fick akut ont i ischiasnerven. Så pass att jag inte kunde jobba och trodde att vi inte skulle kunna åka. Hade ont så fort jag rörde mig. Åt smärtstillande och inflammationsdämpande i några dagar och intensivtränade med bra övningar. Det blev snabbt bättre. Fortare än jag vågat hoppas. En dag senare än först tänkt kom vi iväg. Här är en"hyttselfie" från färjan mellan Karlskrona och Gdynia. 

Vi pausade i en polsk skog. Summerar jag Polen så får det bli: 4 storkar, mängder av träd med mistlar. Vägarna är av mycket skiftande standard. Men hela den biten över förväntan.

Efter första övernattningen for vi vidare mot Tjeckien. Vi fick vända några gånger då gps:en lurade "PO Vägvisare". Här vid en fin bro.

Och här vid en stort fält fullt med vallmo. Fantastiskt vackert.

Natten tillbringade vi i Znojmo. 

Vi beställde självklart en varsin Becherovska. Mums. Summa Tjeckien: bättre vägar än Polen. Trevligt.

Idag har vi lämnat Tjeckien och åkt mesta biten genom Österrike. Vi har sett flera slott som imponerar med hur de ligger högst upp på bergen.

Fina platser att rasta på och fina vägar med goa kurvor och lite hårnålskurvor.

Mindre vackra platser men dom erbjuder skugga. Det har varit mellan 25-31 grader varmt idag. Egentligen lite (mycket) för varmt för att åka motorcykel,


Vi har sett massor av vinodlingar.

Hotellet vi bor på har pool. Gissa om det var skönt att svalka sig i den efter denna varma dag. 

Ett par öl senare och lite mat så är det snart sovdags. Ska försöka berätta resten av resan efterhand.

3 kommentarer:

Heidi sa...

Vilken bra resa ni verkar ha haft, trots att det började så illa veckan innan:)

Skönt att det löste sig, så att ni kunde resa!

Spännande att ni väljer olika vägar för att ta er ner till kontinenten varje år. Att se landskapet växa och förändras allteftersom är alltid lika roligt att se.

Det låter lite svettigt att köra MC när det är så varmt ute. Så att avsluta dagen med en kall öl och ett dopp i polen låter precis sådär härligt "semestrigt" som man drömmer om när man planerar en semester:)

Lotta&Olof Birgersson/Ingemansson sa...

Åhhh, så kul att följa er resa! Kör försiktigt och njut av resan. Stora kramar. /Lotta

FREEDOMtravel sa...

Vacker natur! Det måste vara en frihet att resa på det sättet!? Vi reser med husbil (oftast) och det är också en frihet på sitt sätt :) Önskar en fortsatt fin resa!