lördag 21 januari 2012

Langos

Lotta undrade om jag gör bröden själv och så är det. Här kommer receptet.

4 dl vatten
1/4 paket jäst
2 mosade kokta potatisar
1 msk salt
8-9 dl vetemjöl

rapsolja till fritering

till servering: creme fraiche, hackad rödlök och stenbitsrom

Lös jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt de mosade potatisarna, salt och mjöl. Jäs 1 timme. Dela i 16-18 bitar. Kavla ut till avlånga plattor och jäs 20 minuter. Fritera ca 1 minut på var sida ( de ska ha lite färg, bli gyllene) och låt dem rinna av på hushållspapper. Servera med tillbehören.

Alltså inte alls svårt men tar lite tid. Kan tala om att det är värt det.

Lycka till

2 kommentarer:

Tomtan sa...

Vi skulle köpa trollkorv.... Men den var slut. HAr aldrig prövat....

Lotta sa...

Tack, det blir till att testa.